Илон Мъск отправи предупреждение относно една от най-популярните криптовалути на име доджкойн, заявявайки, че инвеститорите не трябва да влагат цялото си богатство в токена.

"Не съветвам никой да купува криптовалути или да залага цялото си състояние на доджкойн," заяви главният изпълнителен директор на Tesla по време на конференция в Лондон, организирана от Wall Street Journal.

"Може би трябва, но позволете да ви посъветвам, че вероятно би било неразумно," посочи той.

Вторият най-богат човек в света също така допълни, че доджкойн продължава да бъде предпочитаната от него криптовалута, защото има "най-добрия хумор" и "има кучета".

Изявлението на Мъск е един от редките случаи, в които той не рекламира директно токена, който започва като шега през 2013 г.

През април 2021 г. Мъск определи себе си като The Dogefather в рекламно видео за телевизионното предаване Saturday Night Live (SNL), в което той заяви, че токенът е "бъдещето на валутите".

Миналия месец Мъск също така смени логото на Twitter на куче от породата Шиба ину, което предизвика краткотрайно поскъпване на криптовалутата с 20%.

Токенът, който няма случаи на практическа употреба, придоби изключителна популярност по време на бума при криптовалутите през 2021 г., но цената му падна значително след това, като целият сектор пострада заради повишаващите се лихви и фалита на популярни компании, като криптоборсата FTX.

Доджкойнът в момента се търгува на цена от малко над 7 цента, което е с 90% под достигнатия на 8 май 2021 г. връх от 68 цента, ден преди участието на Мъск в SNL.