Мечтаете за пътуване до Арктика? Сега е шансът ви да се отправите на това епично приключение безплатно.

Aurora Expeditions обяви, че един пътешественик и негов спътник ще спечелят пътуване на стойност $37 390.

Този щастливец ще може да избира между пътувания с Greg Mortimer или наскоро пуснатия на вода Sylvia Earle. Той ще отседне в каюта с балкон от категория C, като компанията осигурява и по $600 на всеки от двамата пътуващи.

И двамата кораба са с капацитет от 132 души, като предлагат лекционни зали, зони за наблюдение, ресторанти, уелнес центрове, както и възможността да ви отведат до някои от най-труднодостъпните места на планетата, посочва T+L.

Щастливият пътешественик ще може да избира между три пътувания на компанията в ледена Арктика. Сред тях е 15-дневното Jewels of the Arctic, което тръгва на 23 юни, 7 юли или 21 август 2024 г.

Началната му точка е Лонгиърбиен, преди да се отправи към Източна Гренландия, където гостите могат да изследват най-големите фиорди в света и дори да спрат в Ittoqqortoormiit - едно от най-отдалечените инуитски селища на планетата.

Пътуването също така обещава много наблюдения на арктически животни по пътя, включително тромави полярни мечки и криволичещи моржове.

Възможността да спечелите наградата е налице до 19 юли 2023 г. и е отворена за всеки на възраст над 18 години от всички краища на света.

Всичко, което трябва да направите, за да участвате, е да последвате компанията във Facebook или Instagram и да отговорите на въпроса „Какво е вашето мечтано арктическо пътешествие и защо“ в рамките на 25 или по-малко думи.

Сред подаръците е и 12-дневното Svalbard Odyssey, тръгващо на 19 юни или 11 август 2024 г., което минава през норвежките фиорди.

Един щастливец може да спечели и 11-дневното пътуване на компанията на територията на Исландия, стартиращо на 21 май 2024 г., което води гостите из активните вулкани на страната и по плажовете й с черен пясък.