Пазарите в САЩ вчера бяха затворени заради Денят в памет на загиналите във войните, но фючърсите на основните щатски борсови индекси отчитат повишения след постигнатата сделка относно тавана на дълга.

Съгласно постигнатото споразумение, таванът, който в момента е 31.4 трлн. долара, се премахва до януари 2025 г. По този начин правителството ще може да продължи да плаща задълженията си.

Сделката се очаква да осигури само краткосрочно облекчение на пазарите, тъй като опасенията относно инфлацията и по-нататъшното повишение на лихвите остават.

Европейските борсови индекси записаха понижения вчера, а доходността по облигациите на страните от еврозоната се понижиха.

Доларът поскъпва минимално днес спрямо йената до 140.47, малко под вчера връх за годината от 140.91.

Еврото отчита повишение от 0.1% за деня до 1.0714 спрямо долара, след като изгуби 2.78% за последния месец.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от няколко други основни валути, се понижава до 104.23, отстъпвайки от над двумесечния си връх. Доларът също така се търгуваше близо до шестмесечен максимум спрямо китайския юан.

Фючърсите на щатския лек суров петрол днес поевтиняват с 0.3% до 72.45 долара за барел, докато тези на Брента губят 0.52% до 76.67 долара за барел.

Златото губи част от стойността си като спот цената на метала за последно бе на ниво от 1 941.99 долара за тройунция.