Акциите на Apple могат да поскъпнат с 37% и в края на 2024 г. да достигнат пазарна капитализация от 4 трилиона долара.

В момента най-скъпата компания в света е на крачка от пробив на психологическата граница от 3 трилиона долара.

Това ще се случи, ако книжата й преминат нивото от 190.73 долара за брой (бел. ред. вчера те завършиха сесията на 188.06 долара).

От Fairlead Strategies посочват, че акциите на компанията ще затворят над 183 долара, което е нивото на съпротива за книжата за трета поредна седмица.

Оптимистичната прогноза на анализаторската компания сочи, че акциите могат да поскъпнат до 254 долара за брой до края на следващата година.

Ако това се случи, производителят на iPhone ще премине границата от 4 трилиона долара пазарна оценка, на база на настоящия си брой акции от 15.79 милиарда броя.

Основателят на Fairlead Strategies Кейти Стоктън обяви пред Insider, че възходящият тренд при книжата на Apple може би ще продължи в краткосрочен план. От началото на годината компанията добавя 44.72%, на фона на повишение при широкия индекс S&P500 от 14.04%.

Очаква се през настоящата година тя да похарчи нови 90 млрд. долара за изкупуване на собствени акции.

През последното десетилетие Apple похарчи съвкупните 573 млрд. долара за тази цел. Това намалява броя на свободно търгуемите книжа, а според мнозина анализатори, е знак, че от компанията смятат книжата за подценени.