След като усвои добре организирането на детски рождени дни, веригата заведения за бързо хранене McDonald’s поглежда и към сватбите.

В профил в социалните мрежи на McDonald’s Индонезия беше обявено, че компанията ще започне да предлага кетъринг за двойки, решили да сключат брак.

Пакетът Wedding Mekdi включва 100 пилешки сандвича и 100 порции от по 4 хапки Чикен Макнагетс, обявиха от компанията в пост в Instagram, който включва снимки на менюта, както и букет цветя, и чифт златни венчални халки.

Предложението, което в момента е в сила само за Джакарта, струва около 230 долара. Това означава, че една пестелива двойка би могла да покани 100 гости на сватбата си и да сервира на всеки порция от Чикън МакНагетс и сандвич на цена от 2 долара на човек.

“Направете сватбата си по-запомняща се с пакета Wedding Mekhdi,” се казва в поста. За сватбите с повече гости ще има възможност поръчката да бъде увеличена, а в публикацията също така се говори за услуга за хранителни щандове на място.

В изявление пред The Sun US от McDonald’s са пояснили, че в тази цена не е предвидено двойките да сключват брак в самия ресторант.

През 2011 г. CNBC съобщи, че няколко заведения на McDonald’s в Хонконг са започнали да предлагат сватбени пакети на клиенти, таксувайки младоженците по 1 300 долара за пълен кетъринг в един от ресторантите с включени чанти с подаръци играчки и пирамиди от сокчета ябълка, поднесени като сватбена торта.