Един от най-недолюбваните потребители от Илон Мъск в Twiiter се мести в платформата Threads на Meta, пише CNN.

20-годишният студент от Флорида Джак Суини, стартирал акаунта @ElonJet в Twitter, в който бот следи местоположението на частния самолет на Мъск чрез публично достъпни данни, се е пренасочил към Threads.

Там Суини е стартирал акаунта elonmusksjet през миналата седмица.

Проектът му в Twitter придоби популярност в началото на 2022 г., когато Мъск му предложи 5 000 долара, за да спре да публикува локацията на самолета му.

Студентът отговори, че ще го направи, но срещу доста по-висока сума – 50 000 долара. Мъск отказа.

Няколко месеца по-късно милиардерът купи Twitter и спря акаунта на Суини под предлог, че публикува информация, която е заплаха за личната му сигурност и тази на семейството му.

По това време акаунтът ElonJet разполагаше с повече от 500 000 последователи. Само за няколко дни Суини вече има повече от 80 000 последователи в Threats.

Първият му пост в новата платформа гласи, че ElonJet се е приземил в Threads. Със своя втори пост Суини пита съоснователя и главен изпълнителен директор на Meta Марк Закърбърг дали акаунта му може да продължи да съществува.

Малко по-късно elonmusksjet беше временно спрян, като информацията за това идва от личния профил на Суини в Threads. 

Meta, която притежава още Facebook и Instagram, обяви, че само за няколко дни повече от 100 млн. души са се регистрирали в платформата Threats, която постигна това по-бързо от чатбота ChatGPT на щатската компания OpenAI, направил го за около 2 месеца.

Това доведе до спад в трафика на Twitter, пише CNBC.