Застраховката "Гражданска отговорност" е задължителна за всички собственици на моторни превозни средства в България.

Целта на този продукт е да покрие евентуалните имуществени и неимуществени вреди, които застрахованият може да причини на трети лица и които са пряк и непосредствен резултат от възникване на застрахователно събитие н 

Обикновено застраховката "Гражданска отговорност" се сключва за една година, като е възможно и изплащането ѝ на вноски на три или шест месеца. 

Но точно защото е задължителна за всеки, който управлява автомобил, мотоциклет или друго моторно превозно средство, шофьорите рядко обръщат внимание на допълнителните продукти или услуги, които се предлагат от застрахователите при сключването на такава полица. 

Много потребители се фокусират единствено върху цената и, когато дойде време за сключване на нова застраховка ГО или за подновяване на изтичащата, те избират най-евтиното предложение на пазара, а това невинаги е добра идея. 

Както всеки застрахователен продукт, застраховката "Гражданска отговорност" може да е допълнена с различни отстъпки, които са полезни за ползвателите – и  могат да ги улеснят, дори и да не настъпи застрахователно събитие, което се налага да бъде покрито от застраховката. 

Защо да сключим застраховка "Гражданска отговорност" в ДЗИ? 

Застраховката "Гражданска отговорност" на автомобилистите в ДЗИ дава възможност за до 30% отстъпка от застрахователната сума по застраховката КАСКО, която покрива пълна загуба на или частична щета по застрахованото превозно средство. 

При сключване на застраховка ГО в ДЗИ получавате и ваучер за отстъпка от годишния технически преглед на превозното средство, който може да се използва в определени сервизи в цялата страна.    

В партньорство със Съюза на българските автомобилисти, застрахователната компания предлага и отстъпка при използване на услуги за пътна помощ при повреда или пътнотранспортно произшествие.  

Това е важно удобство, за което повечето автомобилисти не се замислят, докато не им се наложи да прибегнат до услугите на пътна помощ "по средата на нищото" - ситуация, в която никой не би искал да попада. 

ДЗИ предлага и безплатна 24/7 услуга „Съдействие при ПТП“, която осигурява помощ при попълване на двустранен протокол, допитване до доверен правен консултант, консултация за предявяване на претенция и друга полезна информация в случай на произшествие на пътя. 

Може ли застраховката ГО да се сключи онлайн? 

Застраховката "Гражданска отговорност" на автомобилистите в ДЗИ може да се сключи изцяло онлайн, а физическата полица, стикера и т. нар. "зелена карта", необходима при пътуване в някои държави, се получават с експресна безплатна доставка в рамките на един ден за гр. София и два дни за останалите градове в страната. 

За да сключите застраховка “ГО” на автомобилистите онлайн, трябва да разполагате със свидетелството за регистрация на автомобила – част I (т. нар. "голям талон").

В три лесни стъпки получавате оферта, която може да бъде изпратена по имейл или да я запазите в потребителския си профил в ДЗИ, ако вече имате такъв.

За да сключите застраховката е необходимо да въведете данни за застраховащото лице, за собственика на МПС, съгласно свидетелството за регистрация (в случай че е различен от застраховащия), да прикачите копие на талона и да впишете адрес за доставка.

Не се изисква подпис на документите, в случай че плащането е извършено с кредитна или дебитна карта на името на застраховащото лице по полицата. В противен случай документите се подписват с еднократен електронен подпис от B-Trust, осигурен от ДЗИ.

Потвърждението за сключената застраховка се получава по имейл, а сертификата Зелена карта и стикера – на удобен за Вас адрес.

Повече за предложенията на ДЗИ можете да откриете тук