Съпругата на легендарния инвеститор Уорън Бъфет се е оплакала от цената на кафето и е отказала да си купи освежаващата напитка за 4 долара. Това се е случило по време на лятното събиране на милиардерите, организирано от Allen & Co.

Астрид Бъфет, която е омъжена за 92-годишния председател на борда на директорите на Berkshire Hathaway и чието състояние, според сп. Forbes, се оценява на 115 млрд. долара, се е възмутила от цената на напитката, заявявайки, че за тази сума може да си купи 1 паунд сурово кафе (0.455 кг).

Според New York Post, най-евтиното кафе по време на мероприятието е с цена от 4 долара, а останалите напитки са с цени от 5.50 до 6 долара.

Астрид, чието моминско име е Менкс, се жени за Уорън Бъфет през 2006 г., когато той е на 75-годишна възраст, а тя е на 60.

Двамата започват да се срещата доста по-рано, като по онова време Бъфет е женен за първата си съпруга Сюзан Томпсън. Самата тя почина през 2004 г. и според медиите отвъд океана е дала благословията си за връзката им. 

Не за първи път семейство Бъфет влиза в новините със скромния си начин на живот. „Оракулът от Омаха“, както е известен Уорън Бъфет казва, че си купува закуска всеки ден от McDonald’s, като съпругата му слага точно определена сума в чашка.

Доскоро той ползваше стар телефон с капаче, преди главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук да му подари iPhone. Бъфет е един от най-големите акционери в Apple, като вложението му се оценява на над 174 млрд. долара.

Въпреки че са милиардери, двамата все още живеят в къщата, която Бъфет купува през 1958 г. в Омаха, щата Небраска, срещу 31 500 долара.