Продава се остров край бреговете на английското графство Девън, за който се смята, че е вдъхновил два романа на Агата Кристи.

С площ от 21 акра, цената му е над 17.4 млн. евро, съобщава Daily Mail. Той ще предложи на бъдещите си собственици кръчма, исторически хотел в стил арт деко, както и хеликоптерна площадка.

Хотел Burgh Island е емблематична бяла сграда от 1930 г. с 25 стаи и апартаменти, два ресторанта, сауна и зала за билярд.

През последните пет години той претърпява цялостна реновация. Освен това има разрешително за строеж на още 12 стаи и апартаменти за гости, както и 13 места за настаняване за персонала.

Говори се, че хотелът е приютявал Уинстън Чърчил и генерал Дуайт Айзенхауер през 1944 г., в допълнение към вдъхновението, което носи на Агата Кристи. Той е декор за телевизионната адаптация на романа й „Зло под слънцето“ на BBC, както и на епизод на Lovejoy.

Остров Бърг се намира само на 250 метра от континенталната част. По време на отлив до него може да се стигне и пеша.

На острова има уникален басейн - естествено изолирано тяло от морска вода, което може да осигури на гостите уникално плувно изживяване. Той е дом и на кръчма от 1336 г., наречена The Pilchard Inn.

Продажбата на острова се ръководи от имотния гигант Knight Frank. „Частната островна обстановка е практически уникална в Обединеното кралство и хотелът, който е напълно възстановен, е един от най-добрите примери арт деко архитектура в Европа“, посочват от компанията.