Възможно ли е Илон Мъск - най-богатият човек в света, да се откаже от обещанието, което даде в Twitter през 2020 г. - да „не притежава къща“? Информация на Wall Street Journal сочи, че е възможно.

Според вътрешни източници от компанията за електрически превозни средства на мултимилиардера Tesla, строго секретният „Проект 42“ е сграда със стъклени стени, разположени в близост до централата на компанията в Остин, Тексас.

Описвана във вътрешната комуникация като "къща за Мъск", удивителната стъклена сграда, наподобяваща магазина на Apple на Пето авеню в Манхатън, предлага спални, бани и кухня.

Други изтекли визуализации показват усукан шестоъгълник на крайбрежна земя с фабриката Tesla на заден план.

Още една интерпретация на сградата, чиито планове се променят многократно, запечатва водопад като част от озеленяването и превозно средство, което прилича много на Cybertruck на Tesla, приближаващо се до структурата.

Сред хората, близки до проекта, дори се говори, че част от плановете е изграждането и на музей.

Покупка на широкоформатни стъклени панели за фасади на сгради за милиони долари привлича вниманието на някои служители. Стига се до вътрешно разследване, което да открие дали за придобиването им са използвани средства на Tesla.

Според запознати източници, обмисляно е анулиране на поръчката и използване на стъклото за други цели, но Wall Street Journal не може да потвърди доставката му или статуса на проекта.

В момента Мъск използва къща под наем, собственост на негова компания в Бока Чика, Тексас. Малката сглобяема къща на стойност 50 000 долара е с площ от около 40 квадратни метра и е направена от стартъпа за жилища Boxable.

„Моят основен дом е буквално къща за $50 000 в Бока Чика, която наемам от SpaceX. Все пак е страхотна“, пише Мъск в Twitter през 2021 г.

Милиардерът премести централата на Tesla от Калифорния в Тексас преди няколко години заради по-ниските данъци и по-либерални корпоративни разпоредби.

По-рано тази година организации, свързани с технологичния магнат и компаниите му, купиха земя извън Остин, за да построят град, наричан Snailbrook. В него ще се настаняват служители на фирмите на Мъск, разположени наблизо.