Следващото поколение смартфони на Apple ще започне да се предлага след средата на септември. iPhone 15 ще е достъпен за потребителите от водещите пазари около 22 септември, информира Bloomberg.

По традиция Apple пуска своя нов модел телефон през септември. Мобилните оператори у нас традиционно стартират предварителни продажби от началото на септември, като телефоните ще са по магазините в страната около две седмици след световната премиера.

Годишното събитие на Apple за представянето на новия смартфон се очаква да е на 12 или 13 септември, пише още Bloomberg.

Директното излъчване на представянето дава възможност на милиони хора по света да го наблюдават. Анализаторите следят представянията на новите телефони, за да могат оценят интереса и евентуалните приходи за компанията.

Потребителите от своя страна очакват събитието с нетърпение, за да чуят и видят новите функционалности в телефона.

През изминалото трето фискално тримесечие Apple обяви приходи от продажба на iPhone в размер на 39.67 млрд. долара. Това е с 2% по-малко спрямо година по-рано, информира CNBC. 

Продажбите на iPhone 14 пострадаха заради производствени проблеми във фабриките на Foxconn, причинени най-вече от пандемията от коронавирус. Това създаде проблеми за коледните продажби на компанията, тъй като на потребителите им се наложи да чакат повече време, за да получат телефоните си.

Акциите на компанията приключиха вчерашната сесия на ниво от 178.85 долара за брой. От началото на 2023 г. те поскъпват с 37.61%.