Самолет, летящ за Флорида, се сниши с над 4 500 метра за три минути, ужасявайки пътниците.

Полет 5916 на American Airlines излита от Шарлот, Северна Каролина, когато екипажът регистрира възможен проблем с налягането, казва говорител на Федералната авиационна администрация пред FOX 35 News.

Полетът се снишава с над 6 000 метра в рамките на 11 минути, според данните на FlightAware. 

Професорът от Университета на Флорида Харисън Хоув, бил на борда, споделя снимки в социалните медии, показващи кислородни маски.

„Това беше страшно“, пише той в X, известна преди като Twitter. "Снимките не могат да уловят миризмата на изгоряло, силния трясък или пукането на ушите. Добре е да съм на земята", добавя мъжът.

Според него, "нещо се е повредило по време на полет и е разхерметизирало кабината". Той хвали екипажа и пилотите, държали пътниците „информирани и спокойни“. Самолетът каца безопасно на регионалното летище в Гейнсвил.

Според говорител на American Airlines, по време на полета екипажът е получил индикация за възможен проблем с херметизацията и незабавно и безопасно е спуснал машината на по-ниска височина.

„Извиняваме се на нашите клиенти за неудобството и благодарим на екипа ни за професионализма,” допълват от авиокомпанията.