Пързалка за спешна евакуация падна от самолет по време на полет и се приземи в задния двор на къща в Чикаго.

Няма данни за пострадали от инцидента, но са причинени щети на покрива на къщата, съобщава Independent.

Boeing 767 на United Airlines каца безопасно на международното летище O'Hare в Чикаго в понеделник, след като пристига от Швейцария, според Федералната авиационна администрация (FAA).

По време на инспекция обаче работниците по поддръжката откриват, че липсва евакуационната пързалка. По-късно се оказва, че тя е паднала и се е приземила в задния двор на къща, разположена близо до летището.

FAA провежда задълбочено разследване, за да установи причината за инцидента, като не се дават повече подробности. От United Airlines заявяват, че работят съвместно с властите за изясняване на обстоятелствата по случая.

Машината е превозвала 155 пътници и 10 души екипаж.

Аварийната пързалка пада в двора на Патрик Девит, който живее в северозападната част на Чикаго. Той не е вкъщи по време на инцидента, но там са синът му и тъстът му. И двамата чуват силен шум около 12:15 ч. следобяд в понеделник.

След като откриват пързалката в задния двор, те я измъкват в предната част на имота. Тя удря част от къщата, повреждайки покрива, водосточната тръба и мрежата на прозореца.

„Тя е по-голяма от малка кола. Това е много, много голямо оборудване“, казва Девит пред WLS TV. „Малко съм зашеметен. Просто се радвам, че всички са в безопасност и са добре“, допълва той, цитиран от ABC News.

През 2014 г. самолет на United Airlines е принуден да кацне аварийно в Уичита, след като евакуационна пързалка се надува в кабината, докато машината е във въздуха.

Макар и рядко, някои самолети Boeing 767 също са губили аварийни пързалки в миналото. През 2016 г. подобен инцидент се случва близо до летище Sky Harbor във Финикс и отново през 2019 г. близо до Logan Airport в Бостън.

„Това наистина ще предизвика сериозно разследване. Не е сблъсък с птица или нещо рутинно. Това е рядък момент, който можеше да причини смъртни случаи на земята или дори да повлияе на стабилността на самолета при приземяване“, казва професорът от университета DePaul Джо Швитерман пред ABC News.