За обичащите сладкото вендинг машина в Япония е черешката в менюто.

Защото продава торти – в кенчета. А създателят на туристическо съдържание Маз Грийн гарантира за качеството им.

31-годишната жена, която публикува снимки и видеоклипове в акаунтите си със стотици хиляди последователи в Instagram и TikTok, опитва няколко от консервираните сладкиши от машината, определяйки ги като „наистина вкусни“ пред MailOnline Travel.

В клип в Instagram може да се види как Маз купува торта с ягоди и разкрива състава й - „бита сметана, ванилия и ягоди хокайдо“.

Тя открива машината в Adores Shibuya arcade в Токио, обяснявайки, че тортите в консерви, които предлага, струват между 6.20 и 7 евро, качеството им е „добро“, а сладкишът с ягоди й е любим.

„Бях приятно изненадана – беше наистина вкусно и ми доказва още веднъж, че в Япония правят всичко добре. Кремът беше лек и пухкав, а ягодите хокайдо много свежи.

Опитах и тортата с манго и маракуя. Та включваше пухкав крем хокайдо, наслоен върху блат и желирано пюре с аромат на маракуя с манго. Качеството беше добро, но определено предпочетох сладкиша с ягоди.“

Маз, който е наполовина японка, въпреки че е родена и израсла в Лондон, казва: „Япония е известна със своите странни и прекрасни вендинг машини, така че видях много.

Намерих една, който продаваше само пресни банани, в друга имаше сандвичи кацу, а в трета - сметана. Най-шантавата беше за ядливи насекоми“.

Други вендинг машини със странен асортимент предлагат бира, продукти с канабис и цветя.