Сингапурска компания предлага на собствениците на котки шанс да се отправят с домашните си любимци на първия в света круиз, подходящ за мъркащи.

Tall Ship Adventures ще приеме до 15 котки и 130 пътници на борда на кораби, отправящи се по залез слънце на 2.5-часово пътешествие до курортния остров Сентоса.

Котки и собственици ще се качат на 47-метровия луксозен кораб Royal Albatross – сега оборудван с котешки площадка, салон и хамаци, на избрани дати със стартов час 18:30.

Подходящият за котки круиз ще струва на собствениците им $225, като детските билети са на цена от $125, а за домашните любимци приключението е безплатно.

Котешки ястия с пилешко или говеждо месо се сервират на мъркащите същества, а собствениците им пируват с четиристепенно ястие от гурме ястия. Скариди, сьомга, пиле и торта павлова са в текущото меню (а косматите приятели получават място на масата).

Ъпгрейдите на пакетите Meow-tastic VIC и Purr-fect Birthday ще струват на семействата с котки $750 и $650 съответно - с шампанско, букети от рози и разширена вечеря със седем ястия за двама възрастни.

Майсторски класове ще бъдат водени от експерти по котки на палубата, а от Tall Ship Adventures посочват, че възнамеряват пътуването да „интегрира котките повече в нашия човешки начин на живот“.

Котешкият круиз е вдъхновен от пътуванията на компанията, подходящи за кучета, които се предлагат от 2021 г., и имат за цел да отпразнуват „любовта на Сингапур към котките и котката, известна още като Kucinta“.

За да се качат на борда на круиза, всички котки трябва да бъдат под надзора на собственик и да носят удобни колани и поводи за безопасност. Всяка котка трябва да бъде ваксинирана, стерилизирана, без паразити и на възраст над четири месеца, за да се наслаждава на гледките към залеза.