Вероятно в далечното бъдеще археолози ще се натъкнат на Shrek Crocs и неговия мек винил, неопетнен от вековете, които ще повдигнат много въпроси.

Защо анимационният филм от 2001 г., разказващ историята на зелено чудовище, е толкова популярен, че изисква създаването на специална обувка? Каква е целта на тези странни обувки от пяна? Това … нос ли е?!

Crocs - марката, която стои зад любимата на милиони хора безапелационно грозна обувка със същото име, си сътрудничи с DreamWorks за изработването на изключително важен културен артефакт: Shrek Crocs.

Зелен, с лунички и малко плашещ, Shrek Crocs (или Shrocs) отдавна е мечта за някои любители. Това не е шега. Всъщност, има петиция на Change.org от 2018 г. със заглавие „Направете Shrek Crocs истински“.

От Crocs също са наясно с това: в навечерието на пускането на обувката на 13 септември официалният акаунт на компанията в X ретуитна 20 идентични съобщения от друг акаунт, наречен Shrek Crocs, всички гласящи „Направете Shrek Crocs истински“, съобщава CNN.

„Чакането на най-прекрасните отвратителни класически обувки тип сабо свърши“, гласи описанието на обувката.

„Ода за вашето любимо чудовище, всеки чифт включва емблематичния нос, ушите и кожата на зелени петна на Шрек, вдъхвайки живот на този любим герой,“ посочват още от компанията.

Shrocs за възрастни се предлагат на цена от 59.99 долара. Има версии и за деца, и за тийнейджъри, както и талисмани за обувки на тема Шрек, наречени Jibbitz.

Crocs често си сътрудничи с различни марки в създаването на нови продукти. Margaritaville Crocs - с кубчета лед, резен лайм и шейкър, предизвикаха истинска истерия, когато бяха пуснати за първи път на пазара през 2022 г. „

Съществуват и Pop Tarts Crocs (Croc-Tarts), Lisa Frank Crocs, Barbie Crocs и дори ароматизирани Crocs Jibbitz.

Повечето реакции на Shrek Crocs попадат в една от двете категории: „Имам нужда от тях веднага“ или „Ако ги носите на публично място, ще извърша граждански арест“.

Ако клоните към първото, може би трябва да побързате. В рамките на 24 часа след пускането им няколко размера от обувките вече са разпродадени на уебсайта на Crocs.