Четима мъже откраднаха повече от 2 млн. броя монети от по 10 цента по време на транспортирането им до Монетния двор на САЩ.

Крадците на възраст между 25 и 31 години могат да получат присъди от по няколко десетилетия за кражба и присвояване на държавни пари.

Квартетът извършил и други кражби по-рано през годината, отмъквайки ремаркета, замразени рачешки бутчета, скариди, текила и други. Повечето от стоките мъжете опитали да продадат онлайн, установяват прокурорите по делото.
 

 
През април четиримата мъже си поставили за цел да оберат камион, пътуващ от Филаделфия до Маями и транспортиращ 7.5 млн. монети от по 10 цента на стойност 750 хил. долара.

Шофьорът спрял на паркинг на WalMart, за да поспи, което дало възможност на крадците да разбият камиона, използвайки клещи за рязане на болтове.

Всяко от палетата, превозващо монетите, съдържало по половин милион броя от тях. Те обаче били толкова тежки, че крадците не успели да ги преместят и се наложило да ги срежат на по-малки парчета, се посочва в полицейския доклад.

Въздушни снимки от мястото на грабежа показват разпилени хиляди монети на паркинга, като крадците задигнали едва 1/3 от цялото количество в камиона с тегло от над 4 900 кг. 

Групата след това се опитала да пласира част от монетите в банки във Филаделфия, както и в монетни автомати в Мериленд.

Въпреки залавянето на крадците, повечето от задигнатите монети все още не са открити.