Канадец, наскоро спечелил 50 млн. долара от местна лотария, казва, че не планира да се пенсионира и ще продължи да ходи на работа всяка сутрин в 4.30 часа.

Пиер Рише, който вече е преминал 60-те си години, пазарува за Деня на благодарността, когато решава да купи и билет за 10 долара от лотарията.

На пресконференция, организирана Loto-Québec, Рише казва, че ако паят в местния магазин не е бил намален, нямало да купи печелившия билет.

Семейството научава за печалбата на следващия ден, когато съпругата и дъщеря му проверяват билета онлайн. Според Пиер Рише, те започнали да крещят, че печелят, докато той едва реагирал. „Влязох в стаята и те ми казаха, а аз отговорих „ОК“ и си излязох“, разказва той.

Въпреки че е спечелил 50 млн. долара, той работи всеки ден от 4.30 часа сутринта като шофьор и началник доставки в кетъринг компания. 

Той казва, че няма намерения да се пенсионира в скоро време. „Нищо не се е променило. Не смятам да напускам“, допълва Рише.

„Планираме да си купим къща и нова кола, а те ще отидат на почивка. Аз не съм човек, който ходи по почивки, затова ще им разреша да отидат сами“, казва още късметлията.