Tesla започна повторна продажба на своето детско ATV няколко седмици преди официалната премиера на дългоочаквания Cybertruck.

Детската кола, която се предлага за 1 900 долара, беше спряна от продажби миналата година от съображения за сигурност.

Cyberquad е направен така, че да имитира дизайна на Cybertruck. Миниатюрният двойник се произвежда съвместно с производителя на играчки Flyer Radio и беше пуснат в продажба през 2021 г.

През миналата година той беше изтеглен от пазара, след като от Комисията за безопасност на потребителските продукти заявиха, че не отговаря на правилата за безопасност за младежко ATV. 

На сайта на Tesla се уточнява, че Cyberquad не е одобрен и не трябва да се използва като ATV. Това означава, че продуктът вече се предлага като електрическа играчка, а не като кола, което може да се кара офроуд.

Според Tesla, Cyberquad може да измине до 24 км и да развива скорост от 16 км/ч. Играчката е подходяща за деца на възраст от 9 до 12 г., докато преди тя беше рекламира за над 8-годишни деца.

Поръчките за Cyberquad ще започнат в края на ноември, когато се очаква и пускането на Cybertruck, като посочената дата е 30 ноември.