Определят го като „върховното сафари“. И има известно основание за това – цената му е $172 545 на човек. Но за тази впечатляваща сума гостите на обиколката на Африка, организирана от Go2Africa, ще съберат спомени, достатъчни за няколко живота.

Пред Daily Mail до Go2Africa разкриват, че „експертно подготвеният“ маршрут, чието усъвършенстване отнема години, включва шест държави в рамките на 24 „пълни с екшън“ дни.

Според компанията за сафари туризъм, „не са спестени никакви разходи“ за пътуването, което включва някои от големите чудеса на африканския континент - от великолепни водопади до изключителни частни острови.

А настаняването? Най-слабото определение за имотите е „луксозни“ - от великолепни сафари лагери до крайбрежни вили.

Приключението предлага и „изключителни дейности с експерти, които можете само да мечтаете да срещнете“. Да не говорим за невероятната природа - туристите могат да бъдат сигурни, че ще видят „Големите 5“ на Африка.

Те ще получат персонализирани местно изработени кожени артикули за багажа преди пътуването си, заедно с опцията за частен филмов екип, който да документира одисеята им, така че нито един момент от нея да не бъде пропуснат.

Резервиралите пътуването ще започнат своето триседмично приключение в Найроби, Кения, наслаждавайки се на „живописно“ пътуване с хеликоптер до природния резерват Масай Мара.

Първата спирка от маршрута е Mara Plains – луксозен палатков лагер, който ще бъде изцяло на тяхно разположение.

Апартаментът Jahazi - „интимен лукс в палатка с две спални“, се предлага с частен плувен басейн и „обширна външна веранда, осигуряваща невероятна гледка към постоянния поток от диви животни“.

Тук гостите ще се насладят на екскурзия с балон с горещ въздух по изгрев, което им дава шанс да видят африканската дива природа. А след закуската започва истинското сафари.

Ден трети предлага частен полет с хеликоптер до убежището за слонове Ретети. След това следва трансфер до Alfajiri Beach Villa на Diani Beach, където има достатъчно време да се отпуснете и да се насладите на лазурните води и белите пясъчни плажове.

Вилата на три нива предлага „гледки към Индийския океан, обширна поляна и потънал в слънце плувен басейн“, както и масажист, готвач и иконом.

За тези, които все още не са готови за почивка, има избор измежду различни дейности - кайт сърф, гмуркане с шнорхел, дълбоководен риболов и екскурзии до морския национален парк Kisite с традиционните ветроходни лодки Dhow.

След седмица се отправят със самолет към река Замбези в Замбия, където в продължение на три нощувки ще се настанят в частната вила Tongabezi Lodge. „Тя гарантира невероятна гледка към могъщата река Замбези от всеки прозорец, диван, легло и баня“, посочват от Go2Africa.

На втория ден пътешествениците ще предприемат разходка с хеликоптер, известна като „Полетът на ангелите“. Тя започва от водопада Виктория и обхваща колосалното дефиле Батока, преди да премине обратно през водопада и да продължи към Горен Замбези.

Оттам следва престой от две нощувки в Кейптаун, Южна Африка. След полет в бизнес класа, гостите ще се озоват в „световноизвестната“ Ellerman House – невероятно имение, любимо на знаменитостите, сред които Мерил Стрийп и семейство Кардашиан.

Престоят включва частно океанско сафари по крайбрежието на Кейптаун, целодневно пътуване с Land Rover Discovery и обиколка с хеликоптер на Кейпския полуостров.

След почти две седмици проучване, Go2Africa предлага на гостите възможността да се „отпуснат“ за три дни в Future Found Sanctuary, разположено на кратко разстояние с кола в залива Хоут.

Частното имение от седем акра се намира „на върха на Африка“. Тук гостите могат да се насладят на различни съоръжения и „ободряващи преживявания“, включително търсене на храна, йога, дихателни упражнения и тай чи.

Има и спа център с „малък хамам, две стаи за процедури, място за релакс и фитнес зала, както и два басейна - един отопляем и един пълен с планинска изворна вода за ободряващи студени гмуркания“.

Към края на маршрута гостите ще летят до Singita Kwitonda Lodge за три нощувки. Разположен на ръба на национален парк Вулкани в Руанда, тук гостите ще имат шанса да се присъединят към изследовател от Dian Fossey Gorilla Fund в устойчив преход в търсене на горили.

От Go2Africa казват: „Хижата разполага с луксозни апартаменти с частен отопляем малък басейн, зона за уелнес процедури, вътрешни и външни камини и големи прозорци, които осигуряват гледка към спиращата дъха природа.“

Предпоследното преживяване включва вземане на хеликоптер и малък самолет до резервата Grumeti Game Reserve в Серенгети. Гостите ще отседнат в Singita Serengeti House и ще се насладят на пътуване с балон през втория си ден.

Последното пътуване от маршрута е със самолет до частния остров Cousine на Сейшелите. Освен персонала, на него „няма да видите друга жива душа“ по време на „пищното и ексклузивно“ тридневно бягство в Cousine Resort.

Островът, който е „100 процента посветен на опазването на природата“, предлага набор от дейности, включително туристически преходи и гмуркане с шнорхел.

„The Ultimate African Safari е единствен по рода си маршрут, който усъвършенствахме в продължение на години. Всяка дейност, местоположение и настаняване са подбрани ръчно от нашия екип от местни експерти с десетилетия опит на място“, казва продуктовият ръководител в Go2Africa Лий-Ан Кок.

Компанията обещава „частично да компенсира въглеродния отпечатък от вашето пътуване“, като прави дарения на различни благотворителни организации, свързани с обиколката, включително резервата за слонове Reteti.

Местата за сафарито са ограничени, като наличните четири дати са в периода между юли и декември 2024 г.