Kaufland България е първият ритейлър у нас, сертифицирал продуктите на пекарната си.

Компанията получи сертификат TÜV Nord от независимия институт за сертификация на хранителни стоки TÜV Nord България, който гарантира качеството на хляба и тестените изделия, излизащи от пекарните на веригата.

Сертификатът беше връчен по време на поредната дискусия, организирана от ритейлъра - "Нека поговорим за качеството на храната", чийто фокус бяха хлябът и хлебните изделия.

11 от продуктите на пекарната на Kaufland България получават сертификат TÜV Nord, който удостоверява съответствие с най-високите международни стандарти за качество и безопасност на храните.

Те преминават през четиристепенен контрол на качеството, който включва изследвания в независими лаборатории, проверки в хипермаркетите от типа "таен клиент", изненадващи посещения при производителите и проверка за съответствие със заложените спецификации на продуктите.

Ръст в продажбите на хляб

Над 63 млн. броя хляб са продадени в магазините на Kaufland у нас през 2023 г.

„Отчитаме 12% ръст в търсенето на пакетиран хляб през миналата година спрямо предходната, както и над 19% повишение в интереса на клиентите към продуктите, предлагани на витрините на пекарните ни“, заяви изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

В магазините на Kaufland България се продават над 165 артикула в категорията хляб и тестени изделия. Само хлябът е над 11 различни вида. 85% от продуктите в този сегмент идват от български доставчици.

Какви тестени изделия консумират българите?

Хлябът и тестените изделия се търсят целогодишно в обектите на най-голямата верига за търговия на дребно у нас, като расте интересът към прясно изпечените продукти. Повишава се търсенето на донъти и закуски, а ръст в покупката на баници се отчита най-вече покрай празниците.

Като цяло, българинът предпочита да консумира хляб Добруджа, смята ръководителят на направление „Свежи храни и собствени марки“ в Kaufland България Радослав Куртев.

Населяващите София и околността пък са фенове на белия хляб, допълва той, посовайки още, че клиентите са отворени и за нови вкусове.

Хлябът е най-търсеният продукт при пазаруване в обектите на ритейлъра –след плодовете и зеленчуците и преди рибата. Прясно изпечените артикули пък получават най-висока оценка за удовлетвореност от страна на потребителите спрямо другите категории свежи храни.

Най-търсените продукти на пекарната са кроасанът с масло, баничката със сирене и бялага багета. Следват хлябът, хлебните изделия и закуските, а на четвърто място се нарежда хлябът със семена. Сред донътите най-популярен е този с шоколад.