Kaufland България откри 14-ия си хипермаркет в София.

Във филиала, разположен в най-големия столичен район „Люлин“, веригата е инвестирала 37 млн. лв., създавайки 70 нови работни места.

С откриването на новия обект общата стойност на инвестициите на ритейлъра в столицата надхвърлят 370 милиона лева, а от навлизането си у нас компанията е вложила 1.7 млрд. лева.

21 000 артикула на 2 500 кв. м

Разположен в „Люлин“ 3, общата площ на филиала възлиза на 24 000 кв. м, от които 8 000 кв. м тревни площи. В него се предлагат над 21 000 стоки, от които хранителните продукти са 15 000.

С акцент върху здравословното хранене, в близост до входа на магазина са разположени секцията с плодове и зеленчуци, в която са изложени между 300 и 400 артикула, и специфичната за Kaufland „Здравец“, предлагаща между 500 и 550 артикула.

Вторият обект на веригата в столичния „Люлин“ ще предложи на клиентите си над 100 артикула в отдел Пекарна, където е обособена и секция за балансирано хранене.

Магазинът разполага с кът за сезонни и фермерски предложения, специална селекция от неохладени колбаси и витрина за различни видове сирена.

Италианският кът във витрината за месо се появява в трети филиал на ритейлъра, провокиран от големия потребителски интерес.

В постоянния асортимент на магазина влизат над 5500 артикула от собствените над 20 марки на Kaufland, както и над 110-те продукта от традиционната българска марка „Брей!“.

Ритейлърът предлага почти 13 000 продукта от български доставчици, а в новия обект са добавени още 135 регионални предложения от местни производители. 

Магазин от ново поколение

Новият хипермаркет в „Люлин“ 3 е изграден според най-модерните стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство, оборудван е с редица щадящи околната среда системи.

Той е първият филиал на Kaufland България с последно поколение на охлаждащо-отоплителна инсталация с термопомпен агрегат с безвреден за околната среда хладилен агент, като отпадната топлина от хладилниците се използва за отоплението му.

Предстои на покрива на новия магазин да бъде изградена фотоволтаична инсталация за собствени нужди, която ще намали годишното потребление на електричество с около 15-20%. Магазинът е оборудван и с бързозарядна електрическа станция за електрически автомобили.

Pizza Lab и аптека Benu

Сред партньорските обекти, разположени на територията на хипермаркета, е първата физическа аптека под марка BENU у нас. Една от най-големите фармацевтични вериги в Европа навлезе на българския пазар в края на 2022 г. като онлайн аптека.

Обектът на Pizza Lab е третият и най-голям, разположен на територията на хипермаркет Kaufland в столицата. Във филиала се намира и 60-ият съвместен обект на оператора за парични преводи и плащания Easy Pay и ритейлъра.

Христо Стоичков и Kaufland България

Както в новия обект в Люлин, така и в останалите си магазини, Kaufland България вече предлага избрани спортни артикули от собствената марка H8S на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

В новия магазин на веригата обаче е разположен специален кът, посветен на футболиста.

Наречен „Капсула на славата“, в него се съхраняват фланелка, с която Стоичков е играл на Световното първенство по футбол през 1994 г., както и оригинално копие на трофея „Златна топка“, получен от него на 19 декември 1994 г. 

Партньорството между Камата и веригата стартира с кампания, посветена на първия учебен ден. От веригата обявиха, че най-известният български футболист ще вземе участие и в други нейни ключови проекти.

Нов филиал в София и собствена марка бебешка храна

В следващите няколко седмици Kaufland България ще открие нов филиал в столицата. Обектът ще бъде разположен в „Манастирски ливади“ и ще е 15-и за веригата в София.

Скоро компанията ще предложи на клиентите си и собствена марка бебешка храна, разкри изпълнителният й директор Иван Чернев.

Kaufland България разполага с 64 обекта в 35 града у нас. За веригата на територията на страната работят почти 7 000 служители, а годишният й оборот е близо 1.9 млрд. лв.