Първо успешно IPO на пазар beam за 2024 г.

Застрахователната онлайн платформа Boleron (Болерон) реализира успешно първичното публично предлагане на своите акции на БФБ днес, като пласира 955 051 броя нови акции и набра допълнителен капитал в размер на  3 170 769 лева.

„Инвеститорите подкрепиха компанията иноватор в застрахователната индустрия Boleron предвещавайки нейния растящ успех и развитие. Годината започва оптимистично, с очакването и на инвеститорите за повече нови компании на пазара за растеж.

Такава е и целта на beam – да открива и да създава нови възможности пред амбициозни и иновативни компании“, каза изпълнителният директор на БФБ доц. д-р Маню Моравенов.

До вписването на увеличението на капитала на beam ще се търгуват права върху записаните акции с борсов код BLR1.

Boleron е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи директно с клиенти и телекоми. През 2019 г. финтех компанията стартира с едва няколко вида застраховки: за ски, имущество и пътуване в чужбина.

Днес вече предлагат пълна гама от застрахователни продукти и продължават да надграждат своето портфолио. Дружеството търси около 4 млн. евро чрез пазар beam, като възнамерява да инвестира набрания капитал в разширяването на дейността си в България, Румъния и Гърция.

Boleron са 17-ата успешно листната компания на пазар beam от неговото начало през 2020 г.