Няма спор, че най-популярният ютюбър MrBeast печели много пари.

Джими Доналдсън, както е неговото истинско име, печели стотици милиони долари от неговия канал в YouTube и от марката хранителни продукти Feastables. Въпреки че генерира между 600 и 700 млн. долара приходи всяка година, Доналдсън казва, че не е богат.

Неговият канал има 239 млн. абоната, а видеата му редовно се гледат по над 100 млн. пъти.

“Всяко видео генерира по няколко милиона долара рекламни приходи и няколко милиона долара от сделки с различни брандове,” заявява той в интервю за Time Magazine. От изданието отбелязват, че марки му плащат между 2.5 и 3 млн. долара за споменаването на името им във видео.

Всичките тези пари обаче не влизат в банковата му сметка. Дори и да е така обаче, 25-годишният Доналдсън казва, че няма достъп до тях.

“Нямам достъп до нито една от банковите ми сметки,” казва той. “Имам главен финансов директор и т.н., но майка ми е тази, която има достъп до основната банкова сметка.”

Вместо това, приходите се инвестират обратно в разрастването на неговата марка и на аудиторията му. “Реинвестирал съм всичко дотолкова, че може да се каже, че е глупаво, вярвайки, че ще успеем,” казва той. “И се получи.”

Част от инвестициите включват това, че той не пести средства за мащабни експерименти, като купуването на магазин за хранителни продукти и плащането на участник в състезание по 10 000 долара за всеки ден, в който той живее там.

Заснемането на 12 000 часа видеоматериал, в крайна сметка, може да се окаже 15-минутно видео, пише Time.

Разбира се, не може да се каже и че Доналдсън едвам свързва двата края. Създателят на съдържание разполага с личен готвач и фитнес треньор и живее в къща с площ от 280 кв. м, която купува за 320 000 долара през 2018 г., според New York Post.

На фона на плановете си да разраства своята империя, Доналдсън признава, че може, в крайна сметка, да се възползва от финансовите си успехи. По въпроса дали е богат той казва: “Не съм наивен, но може би някой ден. Сега обаче, каквото и да изкараме, го инвестираме.”