Възможностите за дългово финансиране в подкрепа на стартъпи, малки и средни фирми бяха основен акцент на втората стратегическа среща по програмата beamUp lab vol.4, която се проведе на 15 февруари.

Символичен домакин на срещата беше Българската банка за развитие (ББР), съобщават от пресцентъра на Българската фондова борса.

Илия Караниколов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ББР, откри Gravity MeetUp II и очерта всички продукти, които банката може да предостави на частния бизнес за развитие, а топ мениджъри от ББР Микрофинансиране и Фонда за капиталови инвестиции към банката представиха най-актуалните си модели и механизми за финансиране на млади компании.

"Събитието днес отново подчерта нашата ангажираност към подкрепата на иновативния бизнес и представи успешни истории от реалния бизнес. Съвместните ни усилия с партньори и организации ни дават увереност в бъдещите успехи на българските стартъпи и МСП, като заедно допринасяме за тяхното развитие и растеж“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

Ключови аспекти при сключването на стратегически сделки бяха представени от EY Bulgaria - съветник на програмата, чрез управляващите партньори Диана Николаева и Виктор Митев. По традиция, избрани компании направиха демонстративен investor pitch.

Всички компании-участници получиха ценна обратна връзка от страна на инвеститори, сред които бяха Георги Сиджимков, управляващ партньор в Sofia Angel Ventures, Виктор Минчев – Eleven Ventures и Кристиян Бегажев, инвестиционен партньор във Фонда за капиталови инвестиции на ББР.

В Gravity MeetUp II участват представители на 20 компании, избрани за четвъртото издание на програмата beamUp lab, нейните партньори и съветници.