Princess Cruises отложи встъпителното плаване на най-новия си кораб и отмени няколко круиза за следващата година.

Круизната компания забави доставката на лайнера Star Princess с около два месеца, измествайки началната дата от 29 юли на 26 септември 2025 г. Това я е принудило да отмени девет различни круиза.

„Въпреки нашата колективна отдаденост и неуморно старание да доставим кораба в края на юли, стана очевидно, че е необходимо допълнително време, за да се гарантира, че Star Princess ще отговаря на най-високите стандарти, очаквани от нашите гости“, посочва президентът на Princess Cruises Джон Паджет.

Пътуващите, на които им предстои плаване с най-новия кораб на компанията, могат или да получат пълно възстановяване на платената сума, или да резервират бъдещ круиз и да получат кредити за услуги на борда.

Това включва всички круизи на Princess, включително и оперираните с лайнерите Star Princess или Sun Princess, който беше пуснат на вода през тази година.

Princess ще насрочи новото встъпително плаване на Star Princess за 4 октомври 2025 г., като корабът ще се отправи по 11-дневен маршрут по Средиземно море от Барселона.

То ще бъде последвано от 7-дневно пътуване по Средиземно море на 15 октомври и 14-дневно трансатлантическо пътешествие до Форт Лодърдейл на 22 октомври. След това лайнерът ще прекара известно време на Карибите. Тези круизи ще бъдат отворени за продажба на 30 април.

Когато бъде завършен, Star Princess ще разполага с каюти за 4300 гости, разположени на 21 палуби. Той ще предлага 29 различни бара и ресторанти, многоетажна остъклена покрита палуба, наречена The Dome, двуетажен спа център, инфинити басейн и други.

Корабът ще бъде вторият от флотилията Princess Sphere, присъединявайки се към Sun Princess.