Phutawan Raft House в Тайланд е забележителен плаващ курорт, състоящ се от 32 капсули, до които може да се стигне само с лодка.

Разположен на езерото Cheow Lan в националния парк Khao Sok, курортът се намира в древна тропическа гора, заобиколен от блестящи изумруденозелени води и извисяващи се варовикови скали.

Езерото е осеяно с над сто варовикови карста - останки от някогашни планински върхове, които пробиват тихите му води. Гостите имат два избора за настаняване – къща „капсула“ или „стъклена стена“, като и двете предлагат изключителна гледка към „красивата природа“ на езерото.

От риболов, каране на каяк и плуване до просто релаксиране на терасата, Phutawan обещава „запомнящо се изживяване“ за посетителите.

Ресторантът на курорта предлага сладководна риба, уловена от езерото, като специалитетът е пържена гигантска риба гурами. Други ястия включват гореща и кисела супа от сом, пържено пиле с кашу, тайландска пикантна зеленчукова супа със скариди и други.

Посетителите могат да се насладят както на целогодишни разходки с лодка по езерото Cheow Lan така и на обиколка в джунглата, по време на която да изследват пещерата Pakarang на бамбуков сал.

Организира се и сафари обиколка, по време на която късметлиите да зърнат някои от огромните диви животни в района, включително димни леопарди, диви слонове, малайски слънчеви мечки и тигри.

Phutawan Raft House има четири звезди в Tripadvisor, като мнозина я определят като „отлично приключение“ и „уникално изживяване“. Някои от тях обаче отбелязват, че се използва обща баня. Цените стартират от 2800 бата (72 евро) на човек на нощувка.

До курорта се стига чрез 30-минутно пътуване с лодка от общинския кей Cheow Lan в район Ban Ta Khun. Могат да бъдат организирани и трансфери от най-близкото летище в Сурат Тани.