Murata Manufacturing - световен лидер в производството на електронни компоненти, обявява разширяването на своята инициатива Kumihimo Tech Camp за първи път отвъд японския пазар.

В партньорство с местния офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor, проектът има за цел да насърчи иновациите, като сътрудничи с обещаващи стартъпи, иновативни компании и научни екипи от България.

Kumihimo Tech Camp е инициатива, отворена за компании от всички сектори, независимо от техния размер, които използват продуктите на Murata или имат иновативни идеи за тяхното имплементиране. Т

ези компании могат да използват технологичните възможности на Murata, за да увеличат своите шансове за успешно комерсиализиране на идеите си и за установяване на партньорски възможности. Изследователски екипи от университети и научни организации също имат възможността да реализират идеите си чрез участие в проекта.

Първият Kumihimo Tech Camp в България ще стартира с Orientation Day - откриващо събитие на 13 май, в което предприемачи, лидери на екосистемата, университети и научни институции ще имат възможността да разберат повече за идеята зад Kumihimo и възможностите, които ще бъдат предоставени на участниците.

Кметът на София Васил Терзиев, Н. П. Г-н Хисаши Мичигами, посланик на Япония в България, бившият министър на иновациите и растежа Милена Стойчева и старши вицепрезидент Хироши Иуатсубо от Murata, ще проведат панелна дискусия на популярната тема за технологичен трансфер, обсъждайки очакванията, опита и синергиите между България и Япония в сфери - от deep-tech до инженерните иновации. 

“Kumihimo Tech Camp with Murata е нов проект, в който Murata Manufacturing ще предостави нашите напреднали електронни компоненти и модули на компаниите, с които ще си партнираме. Съвместното създаване е ключовият елемент в проекта. Murata желае да допринесе за развитието на идеите и помогне в създаването на нови бизнеси. Ще се радваме да видим нашите компоненти в обещаващи български компании”, коментира Такаюки Канеко, директор Маркетинг в Murata Europe.

С богата история на проектиране и доставяне на водещи решения в различни сектори, като комуникации, автомобилостроене, здравеопазване и потребителска електроника, Murata е символ на хардуерните иновации. Базирана в Япония, компанията оперира на шест континента с неотменима ангажираност към електронното развитие.  

С пилотното издание през 2022 г. Kumihimo Tech Camp е олицетворението на тази ангажираност. Проектът цели да използва експертните познания на Murata в областта на хардуера, така окрилявайки организации и компании с визия за бъдещето.

С разширяването на проекта в България, Murata кани стартъпи, скейлъпи и научни екипи от университети да изследват потенциала за интегриране на хардуера на Murata в новаторски продукти и решения.

„Партньорството с Murata Manufacturing е естествено продължение на нашата мисия и визия - да подкрепяме основателите в скалирането на идеите им и трансформирането им в глобални компании. Гордеем се да представим продуктите и подхода на Murata за иновации на българския пазар и непрестанно ще подкрепяме тези основатели, които могат да променят цели индустрии, използвайки хардуер по новаторски начин”, казва Симона Николова, директор в Endeavor България.

За повече информация относно Kumihimo Tech Camp и как да участвате посетете https://bulgaria.endeavor.org/kumihimo/

Повече информация относно отварящото събитие на Kumihimo Tech можете да получите тук