Мистериозен метален монолит с огледални стени се появи на туристически пешеходен маршрут близо до Лас Вегас, оставяйки местни и туристи в недоумение как е попаднал там.

Той е открит близо до връх Гас, на около 40 км от Града на греха от работещи за Las Vegas Metro Search and Rescue. Служители на местното полицейско управление на Лас Вегас потвърдиха, че обектът е открит на популярната туристическа пътека миналия уикенд.

Публикувайки новината във Facebook, заедно с няколко изображения, те пишат:

„Виждаме много странни неща, когато хората отиват на поход, като например да не са подготвени за времето, да не носят достатъчно вода... но вижте това!“

Публикацията бързо събра повече от 1000 харесвания и стотици коментари. В много от тях хората се шегуват, че монолитът идва от космоса, а други предполагат, че е портал към алтернативна вселена.

Докато полицията го смята за „мистерия“, един от коментиращите пише: „Това не е „мистериозно“. Някой го е построил, поставил го е камион, закарал го е там и го е оставил. Не е голяма работа.'

Странно изглеждащата метална плоча е една от многото, открити по света през последните години. В края на 2020 г. десетки подобно изглеждащи монолити започнаха да се появяват в САЩ, както и в Обединеното кралство, Канада и Румъния, често преди зловещо да изчезнат.

Сребърни структури в Обединеното кралство бяха открити в Гластънбъри, Корнуол и остров Уайт. Съвсем наскоро триметров монолит беше намерен на върха на хълм близо до Хей он Уай в Уелс.