Kaufland е най-добрият работодател в страната според престижната годишна класация Career Show „Топ 100 най-добри работодатели в България”.

За трета поредна година лидерът в ритейла зае първо място за резултатите си, насочени към развитието на своя екип и поддържане на сигурна и стабилна работна среда.

С класирането Kaufland затвърди водещата си роля в България в налагане на най-добрите работодателски практики и превръщането им в еталон за българския трудов пазар.

Анна Панчева, ръководител направление „Човешки ресурси“ в Kaufland България, коментира:

„Изключително щастливи сме от високата оценка, която получихме за трета поредна година в класацията „Топ 100 най-добри работодатели в България“, защото това е ценно признание за стратегията ни на работодател, която започва с всеобхватната грижа за всеки член на екипа в личен и професионален план, преминава през подсигуряването на кариерното му развитие, до цялостна удовлетвореност от работата, подкрепа и осигуряване на баланс между личния и професионалния живот. Kaufland инвестира в разнообразни инициативи и обучения, насочени към развитие на уменията и професионалната квалификация на екипа на компанията. Потвърждение за активната ни и постоянна грижа за екипа са и получените отличия от Career Show Awards за последните пет години в ключови категории, като „Работодател на година“, ангажиране и иновации, работодателска марка“.  

Ованес Ованесян, съосновател на Career Show, споделя:

„Поздравяваме Kaufland България за класирането в „Топ 100 най-добри работодатели в България”. За нас е чест, че можем да откроим работата на компанията в посока развитие и грижа за служителите. Благодарение на водещите награди за най-добър работодател - Career Show Awards - имаме възможността да видим ежегодното развитие и инвестиране на работодателите в това да бъдат благоприятна среда за работа и развитие на своите екипи. Радваме се, че за поредна година можем да бъдем витрина на успехите в бизнес средата у нас.”

Доказателство за успешната работодателска политика на Kaufland България са множеството награди, с които е отличена компанията. В началото на 2024 г. тя бе сертифицирана за шеста поредна година с рекорден резултат като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute.

Kaufland България получи и още един приз „Работодател на годината“ през 2024 г. от b2b Media Employer Branding Awards за цялостната си политика в областта на човешките ресурси, както и още две златни отличия в категориите Education innovation и Employer branding event. Едни от последните отличия на компанията – цели 8 компанията спечели от тазгодишния конкурс Employer of Choice Awards 2024.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.