Великобритания продължава да скърби за кралица Елизабет Втора, докато монархията в страната преминава през сериозни промени, а членовете на кралското семейство разменят титли и поемат нови отговорности.

Основната промяна, която настъпи, беше, че Чарлз се възкачи на трона като крал Чарлз Трети. Неговите бивши титли - херцог на Корнуол и принц на Уелс, вече принадлежат на сина му принц Уилям.

С новите титли, разбира се, Уилям получава и ново наследство. Като херцог на Корнуол той става наследник на херцогство Корнуол, чието наследство се оценява на над 1.2 млрд. долара.

Уилям има правото на наследството и на титлата, тъй като по правилник най-големият жив син на настоящия монарх притежава имота и определя правилата, по които се разпределят средствата, генерирани от бизнес дейността на херцогството.

Имението е на около 685 години, заема площ от близо 128 000 акра, основно земеделска земя, която се простира в 23 окръга и е създадено от крал Едуард Трети през 30-те години на 14-и век. То също така е разположено срещу игрището за крикет Oval (в Централен Лондон), затвора Дартмур и много търговски и инвестиционни имоти, както и жилищни сгради. Повечето имоти, които херцогството притежава, са отдадени под наем.

Смята се, че през миналата година Чарлз (в ролята си на херцог на Корнуол) е контролирал 23 млн. долара приходи от дейността на херцогството, като такива от наеми и селскостопанска дейност.

По закон нито принц Уилям, нито крал Чарлз Трети трябва да плащат имотни данъци за своите имения, но го правят доброволно от 1993 г.

Наследяването на херцогство Корнуол прави принц Уилям един от най-големите земевладелци в Англия, пише Entrepreneur.com.