В света на надяждането с хотдог има нов шампион.

Патрик Бертолети спечели тазгодшното състезание Nathan’s Hot Dog Eating Contest, което традиционно се провежда на 4 юли в САЩ, слагайки край на една епоха, след като 16-кратният победител Джоуи Честнът влезе в спор с организатора на събитието Major League Eating (MLE) и не взе участие.

39-годишният Бетолети погълна 58 хотдога за 10 минути, побеждавайки в състезанието при мъжете. Мики Судо пък постави нов рекорд при жените, след като се разправи с 51 хотдога.

След разрива между Честнът и MLE, състезанието се считаше за много по-отворено, в сравнение с предишните няколко години.

От MLE обявиха през миналия месец, че се разделят с Четстнът, позовавайки се на правило, според което участниците не могат да сключват рекламни сделки с конкуренти на производителя на хотдозите за състезанието Nathan’s.

Тогава от MLE заявиха, че Честнът е сключил договор с компания, която предлага алтернативни продукти на растителна основа. Малко преди това многократният шампион, който е известен като “Челюстите,” беше започнал да пуска снимки в Instagram с продукти на компанията Impossible Foods.

На този етап отношенията между Честнът и MLE изглежда са история, но от организацията го нарекоха “американски герой” и заявиха, че биха се радвали той да се завърне, когато не представлява конкурента на Nathan’s.

Честнът държи рекорди по надяждане в 55 категории, в това с число с яйца, пилешки крилца и ябълков пай.