Кенчета с газирани напитки се пукат по време на полетите на Southwest, като в някои случаи нараняват стюардесите – на фона на екстремните горещини това лято.

Според CBS News, служители на авиокомпанията казват, че са запознати с поредица от инциденти, включващи кенчета с газирани напитки, спукали се по време на полет. До момента те са довели до 20 наранявания на служители. При някои от тях са пострадали ръцете, а един е получил шевове.

„Наясно сме с този проблем и предприемаме стъпки, за да поддържаме напитките на борда по-хладни, особено на летищата, където температурите са екстремни“, казва говорител за The Independent.

Подобни проблеми възникнаха и през миналата година, но новите случаи предизвикват по-голям интерес, тъй като изглежда, че са по-чести, съобщава изданието. Авиокомпанията работи за отстраняване на проблема на по-горещите точки, които включват Остин, Далас, Хюстън, Финикс, Лас Вегас и Сакраменто.

Вероятно проблемът произтича от това как авиокомпанията съхранява и зарежда напитки в самолетите по време на екстремни горещини. Тя не съхранява нетрайни продукти на борда и в резултат на това не използва климатизирани камиони за кетъринг. Това прави напитките по-изложени на външни температури.

Някои от решенията, които авиокомпанията проучва, включват:

  • съхранение на по-малко кенчета в камионите за доставка, за да се ограничи времето, което артикулите прекарват в жегата;
  • поставяне на напитки в охладителите на камионите;
  • мониторинг на температурата в камионите по време на смени;
  • некачване на продукти, когато навън температурата достига нива, за които е известно, че повишават риска от спукване на кенчетата.

Освен това авиокомпанията инструктира служителите да не отварят кенчета, които са твърде горещи или деформирани в резултат на излагане на топлина. Тя е предприела стъпки и за определяне на температурата на кеновете - ако е над 36 градуса, те трябва да бъдат върнати в склада.