Класирането за Олимпийските игри изисква дисциплина, талант и години тренировки. Няколко наследници на милиардери обаче успяха да го постигнат и ще вземат участие в игрите, провеждащи се в Париж. 

Тенисистките Ема Наваро и Джесика Пегула ще представляват САЩ, докато Найел Насар, който се пада зет на Бил Гейтс ще представлява Египет в надпреварите по конен спорт.  
 

 

23-годишната Наваро, чийто баща, Бен Наваро, притежава 1.5 млрд. долара, се представи невероятно по-рано през годината, когато достигна четвъртфиналите на Уимбълдън, побеждавайки настоящата номер 2 Коко Гоф. 

Пегула, която в кариерата си е достигала и до номер 3 в света, ще участва на втора поредна Олимпиада. 30-годишната тенисистка е една от най-добре печелещите за миналата година, като успя да заработи 12.5 млн. долара.    

Баща ѝ Терънс Пегула притежава 6.8 млрд. долара, според Forbes. 

Насар, който е съпруг на Дженифър Гейтс – по-голямата дъщеря на Бил и Мелинда Гейтс, също ще се състезава в своята втора Олимпиада. Найел Насар се класира на 24-о място, а сега ще се опита да подобри постижението си.  

Конният спорт е доста популярен сред богаташите, като най-добрите коне струват милиони долари. 

Датската наследница Анна Каспжак се класира 14-а на игрите през 2016 г., а освен нея Ийв Джобс, Джорджина Блумбърг, както и Александра Андресен също са изявени спортисти по конен спорт.

Най-богат в Париж обаче е Леброн Джеймс. Суперзвездата притежава 1.2 млрд. долара, които е спечелил сам.