Не е нужно да харчим цяло състояние за скъпи продукти от висок клас, за да се грижим за здравето и красотата си.

Налице са много евтини алтернативи, които можем да пробваме с доза креативност и решителност, пише Bright Side, като предоставя осем съвета, които няма да ви струват нищо.

Упражнения за премахване на двойната брадичка

Има няколко прости и лесни упражнения, чрез които да премахнете двойната си брадичка:

Първи вариант

Наклонете главата си назад и погледнете към тавана.

Натиснете долната си челюст, за да усетите разтягане под брадичката.

Задръжте за 10 секунди.

Отпуснете се.

Втори вариант

Наклонете главата си назад и погледнете към тавана.

Наклонете надясно.

Плъзнете долната си челюст напред.

Задръжте за 10 секунди.

Отпуснете се.

Повторете същото движение, като главата ви е обърната наляво.

Направете си скраб за тяло с утайка от кафе

След чаша хубаво и топло кафе можете да смесите използваната утайка с няколко други съставки, с които разполагате, за да си приготвите ексфолиант за тяло, без да харчите нито стотинка.

Ще имате нужда от:

2 супени лъжици утайка от кафе

1 супена лъжица кристална захар

1 супена лъжица зехтин

Разбъркайте всичко добре и го съхранявайте в стъклен буркан, използвайте го за ексфолиране на лицето и тялото по време на душ. Тази смес има много предимства, като намаляване на целулита, предотвратяване на стареенето и подобряване на кръвообращението.

Импровизирайте с фитнес оборудването

Не е нужно да купувате скъпо оборудване, за да тренирате у дома. Вместо това проявете креативност и импровизирайте с предмети, с които вече разполагате.

Разбира се, няма да е съвсем същото, но ако положите достатъчно усилия да изпълнявате правилно упражненията, резултатът ще бъде също толкова добър.

Например, можете да използвате бутилки с вода, пълни с пясък като дъмбели - общо взето всичко, което може да роди въображението ви.

„Откраднете“ тренировъчни сесии от видеоклипове в интернет

Интернет е невероятно средство за научаване на нови неща и в повечето случаи - безплатно. Тъй като има голямо разнообразие от безплатни упражнения, можете да изберете най-подходящата за вас рутина, която да пасва на вашите предпочитания, начин на живот и ежедневие.

Използвайте „захарна“ кола маска

Ако не можете да си позволите всеки път да ходите на кола маска в салон, но търсите по-добра алтернатива на бръснарските ножчета, можете да опитате да си направите собствена кола маска у дома.

За целта са нужни само няколко съставки:

2 чаши гранулирана захар

1/4 чаша лимонов сок

2 супени лъжици вода

1 супена лъжица сол

Разтопете всичко на средно силен огън и го разбъркайте, когато започне да кипи. Оставете го на котлона до придобиването на карамелен цвят. Сместа може да се затопля и използва повторно.

Преди нанасянето на кола маска има няколко стъпки, които трябва да следвате: почистете кожата, направете нежна ексфолиация, за да премахнете мъртвите кожни клетки, нанесете пудра, за да премахнете излишната влага, както и малко олио, така че космите да залепнат лесно.

Кола маската винаги трябва да се нанася по посока на растежа на косъма и да се издърпва в обратната посока. Направете тест, за да се уверите, че не е твърде горещо.

Танцувайте

Танците са добър начин да се раздвижите и да изгорите малко калории. Освен това носят много ползи за здравето, като подобряване на състоянието на сърцето и белите дробове, увеличаване на мускулната сила, подобряване на стойката и други.

Можете да танцувате, докато вършите други неща, като например домакинска работа. Просто пуснете музика и освободете танцьора в себе си.

Ползите от кубчетата лед

Има няколко начина, по които можем да използваме кубчета лед по време на нашите разкрасителни процедури:

  • За да намалите торбичките под очите, просто трябва леко да натиснете кубче лед върху областта за 10-15 минути.
  • За да се справите с пъпките, поставете лед върху тях – студът намалява възпалението чрез свиване на кръвоносните съдове.
  • Разтриването на лицето с лед подобрява кръвообращението и води до здравословен блясък.

Перете спалното си бельо често

Спалното ни бельо, особено калъфките за възглавници, са в постоянен контакт с кожата ни, докато спим. Те задържат мръсотия, мазнина и бактерии от тялото, косата и околната среда, създавайки благоприятна среда за развитие на акне.

Когато ги перете често, например ежедневно (когато става дума за калъфки за възглавници), сие гарантирате, че кожата ви винаги е в контакт с нещо, което няма да й навреди.