Преди Кайли Дженър да бъде обявена за най-младата милиардерка в света, тази норвежка наследница носеше титлата. Въпреки че притежава 1.2 млрд. долара, тя винаги се е стремяла да пести пари, пише The Sun.

26-годишната Александра Андресен притежава 42% от инвестиционната компания на баща си, но въпреки това е експерт в управлението на пари.

„Като млада пестях пари от седмичните средства, които баща ми даваше. Спечелените пари от наградните фондове в състезанията, в които участвах, също бяха спестявани. Същото се случваше и с парите, които получавах за рождения ми ден“, казва Александра, която е състезател по конен спорт.

„Със спестените пари можех да си купя каквото пожелая – чанта, чифт обувки, при това без да искам пари на майка ми и баща ми“, допълва тя.

През 2016 г. тя е обявена за най-младата милиардерка в света, преди Кайли Дженър да заеме мястото ѝ.

Дженър и останалите млади богаташи по света са известни с милионите, които харчат за имоти, бижута, дрехи и забавления. Александра и сестра ѝ Катарина обаче водят сравнително скромен начин на живот, на фона на богатството си.

„Татко има правило, че можем да си купим хубава кола, но тя трябва да е втора употреба“, казва Катарина пред Forbes.

Бащата Йохан Андресен ръководи една от най-големите инвестиционни компании в Норвегия Feed.

Според Александра парите са „необходимост“, но тя не иска да ги прахосва.

Пестенето на пари днес става все по-важно както заради високата инфлация, така и поради надвисналата рецесия над икономите по света.

Финансовият експерт Сузи Орман казва: „Инфлацията днес е навсякъде – от храните през горивата и комуналните ни разходи. Всичко това е по-скъпо, отколкто преди година".