Собственикът на OnlyFans е получил от платформата над 500 млн. долара от 2020 г. насам.

Украинско-американският бизнесмен Леонид Радвински е получил дивидент в размер на 284 млн. долара за 2021 г. и 233 млн. долара след ноември 2021 г., обявиха от компанията в годишния си отчет, с който са се запознали от Bloomberg.

Платформата за възрастни изживя бум по отношение на потребителите през миналата година, като 2 милиона създатели на съдържание в нея са заработили близо 4 млрд. долара през 2021 г., според отчета. В нея профили и платено съдържание, различно от това за възрастни, предлагат и знаменитости, като Карди Би и диджей Калед.

Броят на потребителите, които си плащат, за да гледат съдържание, е скочил със 128% на годишна база, докато броят на създателите на съдържание се е увеличил с 34%.

Платформата, която получава 20% комисиона от създателите на съдържание, е увеличила приходите си над два пъти - от 358 млн. долара през 2020 г. до 932 млн. долара през 2021 г., информира Bloomberg. 

Печалбата преди данъци на компанията също скача от 61 млн. долара през 2020 г. до 433 млн. долара през 2021 г., след като потребителите заляха платформата по време на пандемията.

"Даваме възможност на създателите на съдържание да го осребрят и да имат реален контрол върху него," казва пред BBC Амрапали Ган, главен изпълнителен директор на OnlyFans.

Ган, който е в компанията от 2020 г., пое поста главен изпълнителен директор през декември 2021 г. след оттеглянето на Тим Стоукли.

Базираната в Лондон компания е основана през 2016 г. от Стоукли, който продава 75-процентен дял на Радвински две години по-късно.

Живеещият във Флорида бизнесмен избягва светлината на прожекторите, но управлява порнографски сайтове от повече от две десетилетия чрез своята компания Cybertania, информира Daily Telegraph.

През август миналата година платформата обяви, че ще забрани сексуалното съдържание, но отмени решението си шест дни по-късно след изказваното от създателите недоволство.

Компанията е освободила неназован брой служители през миналия месец с цел "прегрупирането на определени екипи ", са заявили от OnlyFans пред Insider.