Легендата на Националната баскетболна асоциация (НБА) Шакил О‘Нийл обяви защо се е оттеглил от закупуването на Финикс Сънс.

В подкаста The Big Tree бившият баскетболист и настоящ предприемач и водещ на TNT каза, че е бил отворен към идеята да придобие „слънцата“, но се е отказал, след като е видял и останалите кандидати.

Според медиите отвъд океана, сред тях са трима от четиримата най-богати хора в света – Илон Мъск, Джеф Безос и Лари Елисън, както и бившият главен изпълнителен директор на Disney Боб Айгър.

„Нека ви кажа нещо. Когато видиш името на Джеф Безос, просто се отдръпваш. Когато хора като него излязат на сцената, трябва да слезеш оттам", каза О‘Нийл, намеквайки, че милиардерът е от съвсем друга категория.

Настоящият собственик на Финикс Робърт Сарвър обяви, че търси нов собственик на тима, след като беше наказан от НБА с 10 млн. долара и отстраняване за 1 година след расистки коментари към негови служители.

През юни Шакил О‘Нийл обяви интерес към покупката и на друг отбор – Орландо Меджик, където играе от 1992 до 1996 г., припомня Entrepreneur.

Състоянието на О‘Нийл се оценява на 400 млн. долара, докато Безос разполага със 138 млрд. долара.