Звездата на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс наскоро пусна на пазара новата си колекция маратонки, известна като LeBron XX.

Говорейки за дизайна на обувките, четирикратният шампион на НБА казва, че те са направени с мисъл за младото поколение, което включва синовете му Брони и Брайс.

„Всъщност, двете момчета присъстваха на част от срещите, като помагаха при дизайна на новия модел“, казва Джеймс-старши.

Без съмнение, Джеймс днес е един от любимите баскетболисти на младото поколение, ето защо за него е добре да се вслушва в съветите на синовете му.

Въпреки че е на 37-годишна възраст и навлиза в своя 20-и сезон в лигата, Леброн Джеймс реализира 30.3 точки през миналия сезон. Той успя да грабне и по 8.2 борби средно на мач, както и по 6.2 асистенции.

„Кралят“, както често е наричан той, е една на 1 325 точки от Карим Абдул Джабар в класацията на най-резултатните баскетболисти в историята на НБА.

Ако бележи по средните за кариерата му 27.1 точки, това означава, че той ще заеме лидерската позиция сред 49 срещи.

Джеймс наскоро подписа нов 2-годишен договор с Лейкърс на стойност 97.1 млн. долара. Това ще го задържи в тима на „езерняците“ до сезон 2024/2025.Брони Джеймс ще може да попадне в драфта на НБА през 2024 г., а Брайс – година по-късно.

Само преди няколко месеца сп. Fobres обяви Джеймс за милиардер. През последните 12 месеца доходите му достигат 121 млн. долара, което му отрежда второто място сред спортистите - след Лионел Меси (130 млн. долара).