Легендата на американския футбол Том Брейди и бившият супер модел Жизел Бюндхен, които живеят отделно от няколко седмици, са наели бракоразводни адвокати и “проучват възможностите си” по отношение на техния брак, информира CNN, позовавайки се на източник, близък до двойката.

CNN съобщи миналия месец, че Брейди - седемкратен победител в Супербоул, който играе за отбора на Тампа Бей Бъканиърс, и неговата съпруга имат “брачни проблеми”.

Брейди и Бюндхен, които сключват брак през 2009 г., живеят отделно, е заявил източник, близък до Бюндхен, пред CNN.

45-годишният Брейди обяви оттеглянето си от спорта през февруари, но впоследствие промени решението си. Той е отсъствал 11 дни от тренировъчния лагер на отбора си през август “заради лични дела,” според неговия старши-треньор Тод Боулс.

В интервю за списание Elle от миналия месец 42-годишната Бюндхен заяви, че има “притеснения” заради завръщането на нейния съпруг на терена, след като се е отказал през миналата зима.

“Това е много насилствен спорт, а ние имаме деца и бих искала той да бъде повече със семейството си,” казва Бюндхен. “Определено съм водила многократно този разговор с него. Но в крайна сметка, смятам, че всеки трябва да вземе решение, което е добре за него. Той също трябва да се занимава с нещата, които го радват.” 

В епизод от своя подкаст наскоро Брейди говори за част от личните несгоди, които му носи над 20-годишната му кариера в НФЛ.

“Не съм празнувал Коледа и Деня на благодарността от 23 години. Не съм празнувал рождените дни на мои близки, които са родени в периода между август и края на януари. Не мога да присъствам на погребения и на сватби,” заяви Брейди.

“Мисля, че в живота на човек идва момент, в който си казваш: Достатъчно, време е да продължа напред и да се насоча към други части от живота.’”