Докато всички социални медии копират TikTok, TikTok изглежда копира Amazon.

TikTok се опитва да изгради нова логистична и складова мрежа в САЩ, за да подкрепи своите усилия в сферата на електронната търговия, ако може да се съди по няколко обяви за работа в социалната мрежа LinkedIn. 

Подобно на други социални мрежи, TikTok разшири дейността си в посока електронна търговия, за да увеличи възможностите си за приходи. TikTok в момента предлага опция за пазаруване на име TikTok Shop на избрани пазари, в това число Великобритания и Индонезия, което позволява на създатели на съдържание и търговци да продават продукти през платформата.

TikTок също така си партнира със Shopify, като предоставя възможност за пазаруване през платформата.

С най-новите обяви за работа TikTok изглежда, че иска да стигне още по-далеч. Вместо просто да изпълнява ролята на платформа за достигане до клиентите, TikTok може би иска да предоставя логистична подкрепа за изграждането на това, което компанията нарича “чисто ново и по-добро клиентско изживяване в електронната търговия.”

В една от обявите от компанията казват, че търсят служители, които “да изградят нова логистична услуга от нулата” и “да отговарят за бизнес развитието на логистичната услуга на TikTok, свързана с електронната търговия в САЩ.”

Много от позициите са с месторабота в Сиатъл, откъдето стартира и Amazon. Огромната мрежа, свързана с логистиката и доставките на Amazon, се превърна в основен инструмент за много търговци и позволи на гиганта в онлайн търговията да предлага широка гама от продукти с бърза доставка.