Акциите на Netflix поскъпнаха с над 14% в следборсовата търговия вчера, след като стрийминг компанията обяви по-добри от очакваните финансови резултати за третото тримесечие. 

Компанията също така информира, че е увеличила броя на абонатите си с 2.41 милиона в световен мащаб, което е близо два пъти повече от прогнозираното преди тримесечие.

Освен това Netflix ще предприеме мерки срещу споделянето на пароли през следващата година, позволявайки на хора, които ползват профили под наем да създадат свои. Компанията също така ще позволява на потребителите, които споделят своите с приятели и роднини профили, да създават подпрофили.

Компанията обяви 3.10 долара печалба на акция при очаквани 2.13 долара. Приходите на Netflix възлизат на 7.93 млрд. долара, а броят на абонатите се е увеличил с 2.41 милиона при предварително очаквани 1.09 милиона по данни на StreetAccount.

По-голяма част от увеличението на потребителите на Netflix през последното тримесечие идва от Азиатско-тихоокеанския регион (1.43 милиона абоната). Регионът на САЩ и Канада е с най-малък принос като нетните нови абонати от него са едва 100 000.

“Все още на растем толкова бързо, колкото ни се иска,” заяви главният финансов директор на компанията Спенсър Нюман . “Набираме инерция, доволни сме от напредъка, но знаем, че имаме още много работа за вършене.”

От следващото тримесечие Netflix вече няма да предоставя прогнози за броя на платените си абонати, но ще продължи да обявява данните с тримесечните си финансови резултати.

От Netflix прогнозират, че ще добавят 4.5 милиона абонати през първото тримесечие на финансовата година на компанията и прогнозират приходи в размер на 7.8 млрд. долара, което се дължи до голяма степен на валутния натиск в чужбина.