Някои електромобили Hummer се препродават на цена, която надхвърля близо три пъти оригиналната им продажна цена - на фона на огромното разминаване между предлагането и търсенето на модела. 

Наскоро по време на търг за колекционери на автомобили в Хюстън, Тексас, почти нов електрически модел Hummer беше продаден за 225 000 долара - или два пъти повече от оригиналната цена на автомобила от 112 595 долара.

Електромобилът, който е бил петият слязъл от поточната линия, почти не е използван, като с него са изминали само 130 км. Огромната цена, на която е препродаден, е отражение на големия недостиг на офроуд модела.

До момента са били доставени само 783 електромобила Hummer, информира Fox News. Изчакващите в списъка за такъв автомобил са били около 77 000 през юли, според публикация на Insider, което означава около 98 поръчки на всеки доставен електромобил Hummer.

Осъществената наскоро продажба обаче бледнее пред цената, платена по време на търг в Лас Вегас през юли, когато купувач похарчи 324 500 долара за електромобил Hummer.

Дори повредени автомобили се купуват на завишени цени, като InsideEVs информира миналата седмица, че офертите за катастрофирал Hummer са достигнали 69 000 долара, но колата не е била продадена, тъй като не са достигнали минималната цена на продавача.

И макар някои купувачи да са готови да платят значителна надценка, пикът в цените при препродажбата на електромобили Hummer може би е преминал.

В последните няколко месеца нито един автомобил не се е продал на повече от 61% от цената му на дребно в размер на 112 595 долара в сайта Bring a Trailer, информира Fox. 

В други сайтове за аукциони през април и май автомобили от модела бяха продадени на цени до 2.4-пъти над цената на дребно.

През юли Wall Street Journal информира, че заводът на General Motors в Детройт работи "необичайно бавно", като произвежда само по 12 автомобила от модела на ден.

По изчисления на The Verge, с настоящия темп на производство на GMC ще са й необходими над 17 години, за да достави всички запазени електромобили.

Производственият капацитет обаче скоро ще бъде увеличен, след като GMC обяви през септември, че ще инвестира 760 млн. долара в производството на части за електромобили в завода си в Охайо.

Моделът Hummer с максимална мощност от 1 000 конски сили е пионер в света на електромобилите с пробег от 560 км и способността да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди.