Ако някога сте искали Adidas-ки с размерите на конско копито, имате късмет.

Марката вече предлага обувки за коне, но ще трябва да платите над 1000 долара за чифт персонализирани конски маратонки.

Художникът Маркъс Флойд стартира разработването на прототипа за конски маратонки като част от сътрудничеството си с туристическата компания VisitLex.

От там се свързват с Флойд преди Breeder's Cup - поредица от конни състезания, провеждани в Лексингтън на 4 и 5 ноември, съобщава CNN.

Флойд минава четиридневна интензивна програма, наречена The Shoe Surgeon's SRGN Academy, за да се научи как да деконструира и реконструира популярни маратонки.

Конструирането на всеки комплект обувки отнема до 17 часа. То стартира с купуването на самите маратонки - като чифт класически Air Jordan, например.

След това Флойд ги деконструира, внимателно разглобявайки всяко парче, преди да сглоби отново маратонката върху предварително направен защитен ботуш за коне. Той се стреми да запази дизайна точен, като същевременно коригира формата на глезена и копитата на коня.

И да, маратонките наистина могат да се носят.

Конските маратонки VisitLex ще бъдат продадени на търг на Sneaker Ball - събитие за набиране на средства за благотворителни цели в центъра на Кентъки на 12 ноември.

Флойд планира занапред да дарява 10% от всички приходи от продажбата на обувките на местни организации с нестопанска цел чрез Sneaker Ball.

Клиентите, които искат да оборудват коня си с персонализирани обувки, могат да поръчат маратонки от Horse Kicks, където ще се предлагат обувки по дизайн на савия Флойд.

Цените започват от около $1200, в зависимост от сложността на дизайна.