Tesla планира да започне масово производство на своя пикап Cybertruck в края на 2023 г., или две години след първоначално очаквания срок, информира Reuters, позовавайки се на запознати източници.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск представи модела през 2019 г.

Tesla обяви през миналия месец, че работи по подготовката на завода си в Остин, Тексас, за новия си модел, като „ранното производството“ трябва да започне в средата на 2023 г. “На последната обиколка сме по отношение на Cybertruck,” заяви Мъск в разговор с анализатори.

Постепенно увеличение на производството през втората половина на следващата година би означавало, че Tesla няма да започне да получава приходи от него преди началото на 2024 г.

Това също така означава изчакване в продължение на още една година за стотиците хиляди потенциални купувачи, които са платили по 100 долара, за да резервират своя Cybertruck.

От Tesla още не са обявили цена за Cybertruck, не са показали производствената версия на електромобила и не са обявили подробности за това как ще снабдяват с батерии новия модел.

През 2019 г. от Tesla прогнозираха първоначална цена от под 40 000 долара, но цените на новите автомобили скочиха от тогава, а Tesla увеличи цените на останалите си модели.

Мъск представи Cybertruck през 2019 г. на специална церемония, на която при демонстрация на издръжливостта на страничното стъкло то се счупи. Компанията изместваше крайния срок за начало на производството на три пъти – от края на 2021 до края на 2022 г., след това до началото на 2023 г., а наскоро и до средата на 2023 г.

През май Tesla спря да приема поръчки за Cybertruck извън Северна Америка. Мъск заяви тогава, че компанията има "повече поръчки за първия Cybertruck, отколкото би могла да изпълни три години след началото на производството."