56-годишният Майк Тайсън продължава да е един от най-известните спортисти в света.

Смята се, че във върха на кариерата си той е печелил по 30 млн. долара на боксов мач, пише Insider.

Основните му съперници в последните години на ринга са Тони Тъкър, Лари Хоумс, Майкъл Спинкс, Бранк Брунов, Бустър Дъглас, Донован Ръдок, Ивендър Холифийлд и Ленъкс Луис.

Данни на сп. Fobres сочат, че той е генерирал 400 млн. долара през звездната си кариера. Повечето от тях е похарчил за коли, жени и партита. Именно това е и причината през 2003 г. Тайсън да обяви фалит, като посочва „безразборното харчене“ като основна причина.

През годините медиите са информирали обществеността за редица случаи, в които боксьорът е харчим безумни средства.

Като например – партито по случай 30-а му годишнина, на което са присъствали 700 души. Сметката наистина е внушителна – 580 000 долара. Един от гостите му дори е бившият щатски президент Доналд Тръмп, който е голям негов фен.

Изчислено е, че само за коли Тайсън е похарчил 6.3 млн. долара. Една от тези коли е Bentley Continental SC, която струвала навремето 720 хил. долара. Боксьорът също така притежавал Lamborghini, Cadillac Escalade и Hummer H2.Една от известните истории на Тайсън е, че един ден той тръгнал, за да купи мляко, но се върнал с ново Porsche.

Боксьорът притежавал и редица имения. Той купил имот в Кънектикът за 4 млн. долара, а след две години се опитал да го продаде безуспешно за 32 млн. долара. Тайсън също така разполагал с имоти в Невада и Калифорния.

През 90-те години Тайсън купува три бели бенгалски тигъра. През 2020 г. в подкаст признава, че е сгрешил с покупката. „Тигрите не трябваше да живеят в имението ми“, казва той. Веднъж един от тях нападнал жена, на която по-късно Тайсън платил 250 000 долара.

Той също така обожавал гълъбите, при това още от тийнейджър.

Друг голям и безразсъден разход на боксьора е покупката на златна вана за 2 млн. долара във времето, в което е женен за Робин Гъвънс.

Тайсън е бил женен три пъти, като настоящият му брак е от 2009 г.

Той приключва боксовата си кариера през 2005 г. Година по-късно е арестуван за притежание на кокаин и шофиране в нетрезво състояние. През 2007 г. се признава за виновен за притежание на наркотици. Тайсън е арестуван и през 1991 г. за изнасилването на 18-годишна жена, за което лежи в затвора.

Днес изглежда Тайсън живее нов живот. Той е предприемач, любящ съпруг и баща, не пие и не употребява наркотици. Е, може би трябва да изключим марихуаната, но тя е законна в редица американски щати.

Канабис империята му Tyson Ranch генерира по около 900 000 долара приходи всеки месец.
 


Тайсън също така е в страхотна форма, като често пуска видеа от тренировките си. Той показва и на други знаменитости как точно трябва да удрят.
 

Боксьорът дори изигра демонстративен мач с Рой Джоунс – младши през 2020 г. Като следващи негови съперници се спрягат имената на Ивендър Холифийлд  и Джейк Пол.

Звездата участва във филми, предавания, подкасти и има различни бизнес начинания, благодарение на които финансовото му състояние е значително по-добро. 

Според различни публикации, състоянието на Тайсън днес се оценява на между 3 и 10 млн. долара.