Джим МакИнгвейл имаше причина да празнува победата на отбора на Хюстън Астрос във финала в американската Мейджър лийг бейзбол (МЛБ), известен като Световните серии - и то не само, защото е фен на Астрос.

Собственикът на магазини за домашно обзавеждане от Хюстън, известен като “Матрака Мак,” направи редица залози на обща стойност 10 млн. долара, че Астрос ще спечелят Световните серии.

С победата на любимия му отбор с 4 на 2 във финалната серия срещу Филаделфия Филис МакИнгвейл спечели 75 млн. долара, като сумата е считана за най-голямата печалба в историята на спортните залози.

“Последната седмица не може да се опише с души,” написа МакИнгвейл в специално изявление в социалните медии, където пусна и своя снимка с куфар с пари.

МакИнгвейл заяви миналата година пред CNN, че е направил големите залози за титла на Астрос, за да покрие друг тип залог – клиенти, които закупят определени матраци на цена от 3 000 долара или повече, ще получат парите си обратно, ако Астрос спечелят.

След победата той заяви, че по-голяма част от 75-те млн. долара ще бъдат изплатени на клиенти, като част от промоцията в неговите магазини.

“Астрос свършиха цялата работа, а аз просто заложих парите,” заяви МакИнгвейл.

71-годишният МакИнгвейл е известен с големите си залози на спортни състезания през годините, в това число и залога за 3.35 млн. долара, направен през юни 2021 г., че Астрос ще спечелят Световните серии.

В Хюстън МакИнгвейл е популярен със своите рекламни кампании и с благотворителната си дейност. По време урагана Харви той превърна магазините си в убежища за хора, изгубили домовете си.

Победата на Астрос с 4-1 срещи Филис също така е първият случай от 2013 г., в който шампионът печели Световните серии в свой домакински мач.