Отборът на Хюстън Астрос е големият фаворит за спечелването на финала в американската Мейджър лийг бейзбол (МЛБ), известен като Световните серии, а един от най-известните фенове на отбора не жали средства в очакване на сериозна печалба. 

По-рано през годината популярният собственик на верига магазини за матраци от Хюстън Джим МакИнгвейл, известен като “Мак Матрака,” е направил поредица от залози на обща стойност 10 млн. долара, че Астрос ще спечелят Световните серии.

Ако Астрос, които през 2017 г. спечелиха първата си титла, станат отново шампиони, МакИнгвейл ще спечели цели 75 млн. долара, което, според някои изчисления, би било най-голямата печалба в историята на спортните залози.

“Въодушевлението е сериозно в Хюстън. Целият град е полудял по Астрос,” заяви МакИнгвейл на пресконференция, допълвайки, че той лично има “голяма склонност към риска.”

В интервю за CNN миналата година МакИнгвейл заяви, че е заложил 3.35 млн. долара през юни 2021 г., че Астрос ще спечелят миналогодишните Световни серии.

МакИнгвейл посочи през октомври, че е направил големите залози, за да покрие друг тип залог – клиенти, които закупят определени матраци на цена от 3 000 долара или повече, ще получат парите си обратно, ако Астрос спечелят.

МакИнгвейл е популярен в Хюстън със своите рекламни кампании и с благотворителната си дейност. Например, по време урагана Харви превърна магазините си в убежища за хора, изгубили домвете си.

Първият мач от Световните серии тази година ще се изиграе по-късно днес, като домакин е отборът на Хюстън.