Стадо овце от рядък вид претърпя случайно преобразяване, след като животните отъркаха главите си в боядисаните с червена боя хранилки.

В резултат – вълната на челата им се оказа ярко розова.

Забавни снимки показват швейцарските овце от вида Вале, които трябва да са с бели глави и черни лица, с шокираща прическа.

Новата им хранилка във фермата Cannon Hall в Барнсли, Южен Йоркшир, е боядисана в червено и боята явно се втрива върху вълната им, докато се хранят, разказва Daily Mail.

Така се сдобиват с розова прическа, а снимките, направени от персонала във фермата, показват, че овцете стоят в кошарата си, показвайки новия си външен вид.

56-годишният фермер Ричард Николсън казва, че „никога досега не им се е случвало подобно нещо“ и че посетителите на фермата „не очакват да видят розовоглави овце“.

„Взехме им нова хранилка във весел червен цвят и изведнъж започнахме да забелязваме, че руното им порозовява“, посочва той.

„Използваме маркери върху вълната, когато приемат лекарства или нещо подобно. Така че, когато ги видях за първи път, предположих, че някои от другите фермери са ги маркирали“, допълва Николсън.

Животните не са засегнати от случайното боядисване, като персоналът се надява, че или дъждът ще измие цвета, или руното им ще израсте.

Черноноси овце Вале

Този вид овце произхожда от високопланинската област Вале в Швейцария, като се отглежда за месо и за вълна. Те имат черно лице, уши, нос, колене и копита. Останалата част от тялото им е покрита с пухкава снежнобяла вълна.

Породата се отглежда от XIV век, като се е адаптирала към екстремните условия по високите планински склонове на Алпите.