Ежедневният навик за пестене на пари на мултимилионера Кевин О‘Лиъри изглежда простичък, но всъщност не е, според председателя на O’Shares Investments.

О‘Лиъри става между 5:00 и 5:30 сутринта, тренира, а след това отделя един час за новини. Той чете анализи на банки и статии и гледа подкасти от цял свят, за да е сигурен, че е информиран за случващото се на пазарите и в света като цяло.

О‘Лиъри казва, че това е от съществена важност за вземането на решения на работното място и му помага да прави скъпо струващи грешки.  

“Трябва да инвестирате в информация,” казва О‘Лиъри. “Ако вземате решения без подходящата информация, ви гарантирам, че ще губите пари в 100% от времето.”

Отделянето на час за четене на статии в социалните медии може да звучи лесно. Процесът при О‘Лиъри протича по-стриктно. “Начинът, по който постигате успехи, е като се превърнете в добър филтър,” казва той. “Трябва да можете да преценявате кое е реално и кое не.”

По време на сутрешния си час за преглед на новини О‘Лиъри избягва статии с “нелепи и скандални заглавия”, колкото и примамливо да звучат.

Вместо това той избира сутрешни подкасти от Азия и Европа, защото техните пазари отварят по-рано от Уолстрийт и задават тон на ритъма на неговия ден. Той също така преглежда приоритетно анализи и проучвания, свързани с неговата работа, изпратени му от банки, с които работи.

О‘Лиъри казва, че проверява фактите във всяко нещо, което чете. Той често гледа клипове от BBC сутрин, сравнява заглавията с тези в щатските медии и отхвърля всяка история, която не е подкрепена от повече от един източник.

“Започвате да виждате между пет и седем теми на сутрин, които се очертават в световен мащаб,” казва той.

След като сутрешният му час за преглед на новини приключи, О‘Лиъри гледа да стои далеч от медийния “шум” през останалата част от деня, като избягва да следи новините поне до 16 часа следобед.

“Смятам, че хората, които правят това сутрин и отделят по 60 минути на ден, за да събират информация от различни източници и го правят редовно, са по-ефективни,” казва О‘Лиъри. “Ако правите нещо подобно в средата на деня, просто си губите времето, вместо да се занимавате със задачите си за деня.”

Ако позволите на новините и социалните медии “да отнемат от времето ви, ще се превърнете в много неефективен човек,” допълва той.